Sunday, September 30, 2012

HB rendah semasa hamil, apa nak buat?


Assalamualaikum.

Anda hamil?

Hb anda rendah?

anda risau?

apa nak buat ya?

Saya pun pernah hamil dua kali.

Dua-dua kali rendah.. hihihi...

So doctor advice makan pil hematinic.

Tak bagusnya pil tu ialah nanti najis kita berwarna hitam...

dan kalau sometimes jadi sembelit.

part sembelit tu yang tak tahan tu!

So, apa yang boleh buat..?

Biarkan sahaja?

Kita tak boleh biarkan Hb kita rendah kalau kita hamil ye, puan-puan. sebabnya, ia akan membawa kepada penyakit/keadaan yang disebut Anemia.

Apa pentingnya Hb? Hb atau sebenarnya hemoglobin, tujuan dia adalah untuk mengangkut oksigen dan zat makanan ke seluruh badan.

So apabila Hb kita rendah, badan kita akan mengalami hipoksia (tisu badan kurang oksigen dan kurang tenaga sebab kurang zat). So, ia boleh menyebabkan pitam dan lain-lain.

Kenapa berlakunya anemia?

Sebab kurangnya zat besi dan asid folik di dalam intake (makanan) harian.

So, macam mana nak mengatasi masalah ini?

Senang saja, kami akan mencadangkan anda untuk mengambil Vitalea

Multi vitamin & Multi mineral

Multi yang Hebat
Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. 

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:

•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
•    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam
      mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan
      tisu.
•    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D
      untuk kesihatan tulang dan gigi.
•    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk
      memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
•    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah
      merah.*

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
Tiada tambahan perasa tiruan, pemanis, bahan pewarna atau pengawet.


Oh ya, sekiranya anda hamil, adalah elok sekiranya anda ambil set hamil J (hubungi saya untuk mengetahui vitamin-vitamin set J ini)

dan anda juga boleh mendapatkan set lepas bersalin Shaklee...

Promosi Pembukaan : 
Sempena pembukaan Facebook page Energizing Soy Protein (ESP), anda dijemput untuk LIKE page Energizing Soy Protein (ESP) di Facebook dan anda layak mendapat diskaun sebanyak RM10!

Jom like sekarang!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.
___________________________________________

Hubungi:
Zuhaini (ID No : 854289) 
Shaklee Independent Distributor
sms/whatsapp : 016-323 6394
e-mail: sitizuhaini@gmail.com

Hendak hidup lebih sihat, badan lebih segar dan perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN..

Thursday, September 27, 2012

Vitamin untuk ibu hamil (Trimester 1)

Salam,

Anda hamil?

Anda di dalam Trimester 1? (Trimester 1 adalam kehamilan pada bulan 1-3)

Tahniah!

Ada sesetengah orang ketika ini tidak perasan yang mereka sebenarnya hamil.

Sekiranya cepat perasan (dan membuat pemeriksaan) dan disahkan hamil, eloklah cepat-cepat ambil supplemen.

Kenapa perlu supplemen?

Mudah je.

Ini sangat penting kerana di awal kehamilan, badan anda masih baru lagi di alam kehamilan.

So kadangkala anda akan berasa mual, loya dan ketika ini anda akan disarankan memakan asid folik kerana ia penting untuk pertumbuhan otak bayi.

Shaklee ada menyediakan barisan supplemen yang anda boleh ambil supaya kandungan mineral dan zat yang diperlukan oleh badan dalam pembentukan bayi yang sihat mencukupi, insya Allah.

Jom kita tengok SET KEHAMILAN SHAKLEE :

Untuk Trimester pertama (bulan 1 hingga 3 kehamilan)

Vitalea (Multivitamin)
B Complex
Vitamin C
Ostematrix

Jom dapatkan SET KEHAMILAN SIHAT SHAKLEE dari saya hari ini!


Siti Zuhaini ( VITAMIN IBU HAMIL)
(ID 854289)
sms/whatsapp: 016-323 6394
email : sitizuhaini@gmail.com
Fb Personal : Siti Zuhaini

Vitamin Ibu Hamil

Assalamualaikum..

anda hamil...?

alhamdulillah...

tahukah anda, time saya mengandungkan ALia dan Ariff, saya sangat ngeri..

saya takut, apa yang saya makan tu tak cukup untuk menampung keperluan nutrient kepada diri saya sendiri dan juga kepada bayi yang di dalam perut ini.

Oleh yang demikian, saya cuba untuk makan makanan berkhasiat di samping mengambil pil-pil yang disarankan doktor.

Tahukah anda, sebenarnya untuk ibu hamil, Shaklee ada menyediakan set vitamin khusus untuk keperluan ibu mengandung.


Trimester 1:

-Vitalea (multivitamin)
-B Complex
-Vita C
-Osteomatrix

dan untuk Trimester ke 2 dan 3:


-Vitalea
-B Complex
-Vita C
-Osteomatrix
dan-Omega Guard

Ada juga supplement yang ibu-ibu hamil boleh ambil selain vitamin di atas:

-Energizing Soy Protein (ESP) atau Meal Shake

Ada orang tanya saya, kalau dah makan vitamin Shaklee, perlu lagi ke makan pil yang disarankan nurse macam obimin dan asid folik?

Jawapannya, tak perlu dah, sebab pil Vitalea dan B Complex dah mencukupi.

So, ibu-ibu hamil, bolehlah hubungi saya untuk mendapatkan vitamin anda!!!


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan dan mencegah sebarang penyakit.
___________________________________________

Hubungi:
Zuhaini (ID No : 854289) 
Shaklee Independent Distributor
sms/whatsapp : 016-323 6394
e-mail: sitizuhaini@gmail.com
Facebook : Siti Zuhaini
Facebook : Keajaiban Vitamin